Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ehető vadnövények - Füvek, virágok és salátafélék gyűjtése és felhasználása

Ár:
4.600 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2021. október 28.
Menny.:db

Leírás

A kötetből megtanuljuk felismerni a növényeket, melyek az árokpartot szegélyezik, erdőt-mezőt tarkítják vagy éppen a konyhakertünket lepik el.

Szerző: Marie-Claude Paume

Nap mint nap elhaladunk mellettük, mégsem ismerjük őket. Figyelemre sem méltatjuk vagy éppen megszabadulunk tőlük, pedig a vadnövények többsége ehető. A mályvafélék, a bársonyvirág, a libatop, a csalánfélék… gyógyhatásokban, vitaminokban és értékes nyomelemekben gazdag „gyomok”, melyeket kis mennyiségben vagy fűszerként fogyasztva új ízeket varázsolhatunk asztalunkra.

A szerző színes fényképekkel, részletes leírással, táblázatokkal segíti a vadnövények megismerését. Bemutatja ízüket, pozitív élettani hatásukat, elkészítésükhöz ötletes recepteket is ad.

Marie-Claude Paume harminc éve Provence-ban (Franciaország) lakik, ahol Európa vadon élő növényeivel, középkori bölcselettel és az indián gyógymódokkal foglalkozik. Párizsban, a Kreatív Művészetek Főiskoláján fényképészetet tanult. Az ápolónői végzettséggel rendelkező növényszakértő méheket tenyészt. Rendszeresen tart gyógynövénytani, táplálkozástudományi és természetes allergológiai előadásokat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!